به گزارش یزدفردا به نقل از نشریه دیلیمیل، محققان دانشکده پزشکی هاروارد دریافتند احتمال مرگ افرادی که بیشتر از بقیه کره میخورند، نسبت به افرادی که کره مصرف نمیکنند، تا ۱۵ درصد بیشتر است. همچنین به نظر میرسد استفاده از برخی روغنهای گیاهی مانند ذرت، زیتون و کلزا میتواند در کاهش احتمال مرگ زودرس مؤثر باشد و افراد را سالمتر نگه دارد.
افزایش بیش از حد مصرف کره با مرگ زودرس مرتبط است

دانشمندان با استفاده از پرسشنامههای غذایی و ردیابی بیش از ۲۲۱ هزار آمریکایی در دورهای پنجاهساله، رژیم غذایی افراد را آنالیز کردند. در پایان، مشخص شد استفاده از روغنهای گیاهی بهجای کره میتواند تا ۲۰ درصد در کاهش احتمال مرگ افراد مؤثر باشد.
همچنین مشخص شد افزایش ۱۰ گرمی مصرف روغن گیاهی در روز خطر مرگ ناشی از سرطان را ۱۱ درصد و خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی را تا ۶ درصد کاهش میدهد. درعینحال، افزایش روزانه مصرف ۱۰ گرم کره میتواند خطر مرگ ناشی از سرطان را تا ۱۲ درصد افزایش دهد. شرکتکنندگان در این مطالعه با جایگزینکردن کره مصرفی با روغن گیاهی توانستند خطر مرگ خود را تا ۱۷ درصد کاهش دهند.
درمجموع، ۵۰ هزار و ۹۳۲ نفر از شرکتکنندگان در این دوره مطالعاتی جان باختند ۱۲ هزار و ۲۴۱ نفر بهدلیل سرطان و ۱۱ هزار و ۲۴۰ نفر بهدلیل بیماری قلبی.
دکتر «تام سندرز»، استاد بازنشسته تغذیه و رژیمشناسی کینگز کالج لندن، میگوید کره سرشار از چربی اشباعشده است و اسیدهای چرب ترانس آن نیز بسیار زیاد است اما چربیهای غیراشباع آن بسیار کم هستند. این محقق در ادامه اشاره کرد روغنهای سویا، کانولا و زیتون هیدروژنهنشده اسیدهای چرب اشباع کم و چربیهای غیراشباع زیادی دارند.
سکته قلبی، افزایش وزن و ابتلا به دیابت از خطرات مصرف زیاد چربیهای اشباعشدهاند. نتیجه پژوهش حاضر در JAMA Internal Medicine منتشر شده است.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 09,مارس,2025